רפואת שיניים מושכת סטודנטים ממדינות שונות לאוניברסיטאות ברחבי העולם. לא קשה להבין מדוע. תחום זה של שירותי בריאות, מציע סיכויי תעסוקה טובים מאוד ומשכורות התחלתיות מעוררות קנאה. לצד הביטחון התעסוקתי, לימודים אלה מציעים לכם גם התמחות בתחומים שונים של רפואת השיניים (כמו אורתודונט או פריודנט). בנוסף לכל אלה, האופי השירותי של הרפואה הדנטלית מקנה הזדמנויות לחולל שינוי משמעותי בחיי המטופלים. ואם לימודים אלה נשמעים לכם אטרקטיביים, הנה כמה עובדות חשובות בנושא.
תנאי הקבלה לרפואת שיניים דורשים:
לימודי רפואת שיניים בארץ נמשכים 6 שנים:
3 השנים הראשונות – מוקדשות ללימודים טרום-רפואיים וקדם-קליניים, במסגרת זו תלמדו כמה מקצועות, כמו:
הבוגרים שעמדו בכול הדרישות, יהיו זכאים לתואר בוגר במדעי הרפואה (B.Med.Sc.).
3 השנים האחרונות – מוקדשות להכשרה קלינית המתמקדת בלימודים מעשיים, כלומר עיסוק של ממש ברפואת שיניים. הבוגרים שהשלימו את כל חובותיהם בהצלחה, זכאים לקבל תואר דוקטור לרפואת שיניים (D.M.D).
במהלך הלימודים הקליניים:
הדרכה ופיקוח – במהלך ההדרכה הקלינית, המדריך, שהוא בדרך כלל רופא שיניים מומחה בתחום, מפקח על הפעילות הקלינית שמבצעת קבוצה של בין 4 ל-6 סטודנטים. סוג זה של הוראה ייחודי ללימודי רפואת שיניים.
במהלך הלימודים, הסטודנטים זוכים להשתמש בציוד ובחומרים יקרים מאוד, כדי לבצע את הפעולות הקליניות.
בישראל יש 2 בתי ספר לרפואת שיניים:
בית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב כולל מגוון מחלקות ומתקנים, שבהן תוכלו לפעול במהלך הלימודים:
סגל ההוראה האיכותי יעניק לכם את הכלים הטכנולוגיים הנדרשים, בהם תשתמשו בעצמכם בתום הלימודים, במרפאת השיניים.
אחד המרכיבים החשובים בתכנית הלימודים קושר בין רפואת השיניים והרפואה הכללית. המשמעות היא שהסטודנטים לרפואת שיניים מקבלים גם הכשרה קלינית כללית. למשל, הם לומדים על ההשפעות של מחלות הפה והשיניים על המצב הבריאותי הכללי.
בין האוניברסיטה העברית להדסה, קיים הסכם הקובע כי:
האוניברסיטה העברית מציעה הזדמנות ללמוד בסביבה ייחודית של אוניברסיטת מחקר ומרכז רפואי, אשר יוצרים יחדיו מקום לימודים שמוכר כמוביל בארץ ובעולם.
בית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטה העברית מכשיר גם רופאי שיניים המבקשים להתמחות בתחומים דנטליים שונים. ההכשרה, אשר מבוצעת כתכנית של הדסה, יצרה למעשה מרכז המכשיר מספר גדול של רופאי שינים, מומחים ותלמידי מחקר.
לצד ההוראה והמחקר, המחלקה לרפואת שיניים קהילתית בהדסה, מציעה גם שני סוגי הכשרות בתחום הדנטלי:
כדי לעסוק ברפואת שיניים, אתם חייבים לקבל רישיון ממשרד הבריאות. בין אם למדתם בישראל ובין אם למדתם בחו״ל, תידרשו לעמוד בבחינת הרישוי הממשלתית הכוללת שלב א׳ (עיוני) ושלב ב׳ (מעשי). בחינות אלה נערכות בכמה שפות, כמו: אנגלית, ערבית, צרפתית, ספרדית ורוסית.
המאמר נכתב באדיבות ד״ר בן מילר, רופא שיניים בתל אביב