טיפים ל-GMAT

תוכן [ הסתר ]

מבחן ה- GMAT הינו מבחן פסיכוטכני שעל תלמידי מנהל עסקים לתואר שני לעבור בכדי להתקבל ללימודי התואר במוסדות המציעים אותו. המבחן מורכב משלושה חלקים שונים: מילולי, כמותי וחלק של כתיבת חיבורים. המבחן מתבצע בשפה האנגלית.

הציונים נעים בין 200 ל-800 ומשוקללים לפי נתונים שונים ולא רק על-פי מספר התשובות הנכונות (כמו בבחינה הפסיכומטרית). יש לציין כי לא לכל מוסד נדרש מבחן GMAT מלא, וחלק מהמוסדות מבקשים מהנבחנים את החלק הכמותי בלבד, ולכן יש לבדוק מול מוסד הלימודים המבוקש את תנאי הקבלה שהוא מציב בכדי להתאים את המבחן לדרישות.

מבנה בחינת ג'ימט

איך להתכונן ליום הבחינה

היות והבחינה יכולה להבדיל בין קבלה ללימודים במוסד המבוקש לבין דחיית המועמד, לחץ רב מופעל על הנבחן להצליח, ולכן כדאי להתכונן ליום הבחינה כראוי על מנת לאפשר הגעה אליה בתנאים אופטימליים ורגועים ככל הניתן:

  • יש לישון היטב ביום שלפני הבחינה
  • לתכנן זמן הגעה שאינו בלחץ (לחשב אופציה של פקקים, לדוגמא, ולקחת מרווח ביטחון) ובאופן עקרוני לעשות את כל מה יכול לעזור להרגשה רגועה לקראת הבחינה.
  • מבחינת התכוננות לבחינה עצמה ? מומלץ להגיע מוכנים היטב עקב אופי המבחן האדפטיבי (ראה בסעיף הבא). ישנם בתי ספר רבים המציעים תכניות הכנה לבחינה, להכרת חלקיה השונים ולהכנת הנבחן למה שמצפה לו ביום הבחינה.

מוסדות הכנה לבחינה

תרגון gmat כמותי אונליין

  • עדיף להתאמן גם על מבחנים אדפטיביים ממוחשבים לפני מועד הבחינה ? היות וכמה שהסיטואציה תהיה יותר מוכרת ? כך היא תהיה פחות מלחיצה.

מבחן אדפטיבי

אופי המבחן הוא אדפטיבי ? מה זה אומר? מבחן אדפטיבי הוא מבחן המתאים את עצמו לרמת הנבחן. לדוגמא: השאלה הראשונה היא ברמת קושי בינונית ? אם ענה הנבחן נכון על השאלה ? השאלה הבאה כבר תהיה קשה יותר, אם ענה הנבחן לא נכון על השאלה ? השאלה הבאה תהיה קלה יותר וכן הלאה.

רמת השאלות הכוללת במבחן היא מרכיב מכריע בציון הסופי, חובה על הנבחן לענות על כל שאלה והוא אינו יכול לתקן שאלות לאחר שעבר מהן הלאה, ולכן מרכיב ניהול הזמן הוא חשוב ביותר וגם אליו כדאי להתכונן ולהתנסות בבחינות תחת לחץ זמן דומה.

ניהול זמנים נכון וחמש השאלות הראשונות

בהתאם לאופיו האדפטיבי של המבחן, מומלץ להשקיע זמן רב יותר בחמש השאלות הראשונות של של כל פרק במבחן, היות ושאלות אלו משמשות ככלי לקביעת הקושי של אותו פרק בבחינה. יש לוודא ככל האפשר שהתשובה עליהן נכונה בכדי לקבל שאלות קשות יותר במהלך הבחינה עצמה, שיבטיחו ציון גבוה יותר.

לאחר חמש השאלות הראשונות, מומלץ להקדיש בסביבות שתי דקות לשאלה (עם מעקב צמוד על השעון), כאשר חלוקת זמני הפרקים היא:

  • חלק מילולי ? 75 דקות ל-41 שאלות.
  • חלק כמותי ? 75 דקות ל-37 שאלות.
  • חלק כתיבת החיבורים ? 60 דקות ל-2 חיבורים (אחד עוסק בהבעת דעה על נושא מסוים, השני בניתוח טיעון כלשהו, כדאי להקדיש לכל חיבור 30 דקות)

בין החלקים ניתנת הפסקה של 10 דקות, ומומלץ בחום לקחת אותה ולאפשר מנוחה, התרעננות ואפשרות להירגע מעט ולהוריד את רמת הלחץ.

סיום הבחינה

סיום כל פרק בבחינה הוא משמעותי ביותר! יש לענות על כל השאלות בכל פרק. אם נגמר לנבחן הזמן ולא הספיק לענות על כל השאלות ? ייקנס בנקודות גם אם רמת השאלות גבוהה. תשובה לא נכונה תפגע פחות בציון הסופי מאשר תשובה שלא נענתה.