לימודי חינוך אלו הם לימודים מאוד מבוקשים בישראל על אף המשכורות הנמוכות המונהגות בתחום זה. קיימים מספר רב של מוסדות בישראל בהן ניתן ללמוד לימודי חינוך, החל מאוניברסיטאות וכלה במכללות שחורטות על דגלן את תחום החינוך.
כשמדברים על לימודי חינוך חשוב להבחין בין המסלולים השונים, באופן כללי מבחינים בין מסלולי חינוך לגיל הרך שתכליתו הכשרת מורים ומחנכים לגילאי הגן וכיתות א' וב'. למול לימודי חינוך אלו עומדים לימודי חינוך לחטיבת ביניים המכשירה מחנכים ומורים לחטיבות ביניים, בתווך יש מסלולי לימוד למורים עבור תלמידי ג' עד ז'. ומסלול נוסף עבור מחנכים ומורים לתיכונים.ככל שמסלול הלימודים נועד לשכבת גיל גבוהה יותר, חינוך מיוחד כך תנאי הכניסה גבוהים יותר.
בין נושאי הלימוד הנלמדים בחינוך ניתן למצוא כמה נושאים הנמצאים בכל מסלול לימודים יהה זה מסלול עבוןר מורים לגיל הרך או מורים לתיכונים. בין הנושאים ניתן למצוא: פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה קוגניטיבת, פסיכולוגיה חברתית, הפרעות ופסיכופתולוגיה, לקויות למידה, תכנון לימודים, יישומי מחשב, הערכת השגיים לימודיים, סטאז' או התנסות מעשית.
משך לימודי ההוראה הם על פי רוב ארבע שנים כאשר השנה הרביעית מיועדת לסטאג' והתנסות מעשית בתחום החינוך בהתאמה למסלול ההתמחות של כל סטודנט וסטודנט. תנאי הקבלה מעט שונים ממוסד למוסד וממסלול למסלול באופן כללי סטודנטים השואפים להתחיל את לימודי החינוך שלהם צריכים לעמוד בכמה קריטריונים: ציון סף מינימאלי בבגרות ומבחן פסיכומטרי. נראה כי ציון הבגרות המינימאלי הדרוש על מנת להתחיל לימודי תואר ראשון הוא 85.
ניתן להמשיך ללימודי חינוך גבוהים יותר. ניתן להמשיך לתואר שני בחינוך ואף לתארים גבוהים יותר. בסוף ניתן להשתלב במערכת החינוך הן הפורמאלית והן הבלתי פורמאלית.
להלן רשימה מקיפה של מוסדות החינוך מוכרים בישראל ללימודי חינוך: