לימודי כלכלה אלו הם לימודים המשלבים ונושקים למספר רב של תחומים. זהו תחום מחקרי מבוקש ממנו ניתן להמשיך למגוון מסלולים כמו גם שניתן בקלות יחסית להשתלב בשוק העבודה הישראלי - עם סיום לימודי כלכלה.
כאמור לימודי כלכלה טומנים בחובם מספר רב של תחומים המוכרים לנו וזאת מאחר והכלכלה היא תוצר של מגוון פרמטרים, רובם נזכרים כאן בהמשך. כך למשל נושאים אלו נלמדים בלימודי כלכלה במוסדות השונים:הון, שלטון ופוליטיקה, שיווק, מסחר, מימון, יחסים חברתיים, ניהול עסקים, משפט, צרכנות, סטטיסטיקה, מתמטיקה, מיסים, חשבונאות ועוד נושאים רבים טומנים בחובם לימודי כלכלה.
ניתן לעשות הן תואר ראשון והן תואר שני בלימודי כלכלה ואף ניתן להמשיך ללימודי דוקטורט בכלכלה.
כמו כן, ניתן לשלב בין לימודי כלכלה לבין לימודים בפקולטות אחרות כשמדובר על תואר ראשון. כך למשל רבים משלבים בין לימודי כלכלה ויחסים בין לאומיים או בין לימודי כלכלה ולימודי סוציולוגיה וכו'. מסלול זה יחשב למסלול דו-חוגי.
משך הלימודים לתואר הראשון בכלכלה הם שלוש שנים על פי רוב במוסדות להשכלה גבוה המוכרים בארץ. ואילו משך לימודי כלכלה בתואר השני הם עד שנתיים. תנאי הקבלה הראשוניים לתואר הראשון בלימודי כלכלה במוסדות להשכלה גבוהה בארץ הם ציון במבחן פסיכומטרי הנע בין 600 ל-700 תלוי במוסד הלימודים הרצוי לסטודנט. כמו גם תעודת בגרות כאשר המוסדות דורשות ציון סף מינימאלי בבגרות במתמטיקה לפחות 4 יחידות.
תנאי הקבלה לתואר שני הם ציון סף מינימאלי בתואר הראשון בלימודי כלכלה ועיתים גם נדרשים הסטודנטים להגיע עם המלצות ממרצים של התואר הראשון.
תנאי הקבלה לתואר השלישי תלויים בציון עבודת התזה, ממליצים ובגיליון הציונים של התואר השני. כמו כן, מוטלת על הסטודנט החובה למצוא נושא מחקרי ומדריך שילווה אותו בעבודת הדוקטורט.