הבינה המלאכותית (או בשמה בר"ת לועזיים: AI) נכנסה לחיינו בהכרזה דרמטית שהכירה לעולם את ה-CHAT GPT המסוגל לענות על מגוון שאלות בתוך זמן קצר. בתוך זמן קצר, כפטריות לאחר הגשם, החלו להיחשף עוד מגוון רחב של פרויקטים לבינה מלאכותית המסוגלים לערוך שפע של משימות ולמלא בקשות בתוך שניות ספורות בלבד: כתיבת קוד, ייצורן של תמונות וגרפיקות מרשימות, מאמרים רבי רושם ועוד.
היכולות המרשימות של הבינה המלאכותית (שיש לומר אף שכיום אנו נחשפים רק לחלקים מועטים מהן) יצרו ביקוש חסר תקדים לאנשים בעלי מומחיות ב-AI אשר ידעו כיצד ליישם את יכולותיו עבור ארגונים ובתי עסק שונים.
על-כן, הבחירה בלימודי AI לא רק שהיא חיונית להבנת העתיד הנגלה לעין והרחוק, אלא גם שיש בה כדי להקנות לכל אחד ואחת מאתנו מיומנויות וכישורים הנדרשים במאה ה-21.
אט אט מתהווה מקצוע חדש העונה לשם מטמיע AI, ובו אנשי ונשות מקצוע למדים את צרכי הארגון ובוחנים כיצד בית העסק יוכל לאמץ טכנולוגיות בינה מלאכותית אשר מותאמות במיוחד עבור הדרישות הפרטניות שהוצגו לו.
כיום רבים מן הארגונים שולחים עובדים קיימים מטעמם למגוון סדנאות AI, החל מאנשי מקצוע במחלקות מסוימות ועד למנהלים בכירים וזוטרים הלומדים את יכולות ה-AI במכללות שונות דוגמת מכללת Horizon ומיישמים זאת תחת ארגונם.
לימוד הבינה המלאכותית פותח שפע של הזדמנויות עם תפקידי מפתח שחלקם עוד טרם הותוו, אך מחקרים מראים כי העולם צועד בבטחה אל עבר יישומי AI המצריכים היערכות מקדימה. כל מי שיקדים ויבין את יכולותיה, הרי שהוא יהא בחזית העשייה.
מסלולי הלימוד הקיימים לתחומי הבינה המלאכותית מביאים עמם מגוון רחב של תוכניות שונות, חלקן מקיפות את כלל עולמות הבינה המלאכותית ומציגות בפני המשתתפים את הכלים העומדים לרשותם, וחלקן מתמקדות בתכנים היעילים במיוחד עבור אנשי מקצוע פרטניים.
כך למשל, ישנם קורסי מאסטר ב-AI החושפים את התלמידים הן ליכולות לייצור טקסט והן ליכולות ג'נרטיביות עבור יצירת תמונות, קודים ועד אף לבניית אתרים ואפליקציות.
בקורסים המתמקדים באנשי מקצוע שונים, הרי שניתן למצוא תכנים העונים יותר לצורכיהם דוגמת מערכות AI המתממשקות יחד עם אקסל ושמסוגלות להפיק נתונים על-פי שאילתה מכוונת מטרה שנכתבה על-ידי העובדים. באופן הזה, עובדים לא יצטרכו עוד לשלוף נתונים בעצמם ולהסיק מסקנות, והם יוכלו לבקש זאת ממערכת ה-AI ולקבל מענה בתוך שניות ספורות.
קורסי בינה מלאכותית כיום אינם מצריכים כל רקע מקדים, ועם זאת רצוי להחזיק בזיקה בסיסית מסוימת לעולמות המחשב.
כמו-כן, אנגלית בסיסית ברמה טובה היא בגדר הכרח, שכן את השאילתות (Prompt) הניתנות למערכות הבינה המלאכותית נהוג לכתוב באנגלית. השפה העברית כמו כלים רבים אחרים, עודנה מביאה עמה באגים רבים ותוצרים לקויים.