תואר ראשון בפסיכולוגיה

לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה נחשבים ללימודים אינטנסיביים, מרתקים ומאתגרים, המבוקשים מאוד בקרב הסטודנטים בישראל.

במאמר הבא, תוכלו לקבל מידע מקיף על לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון.

על לימודי פסיכולוגיה

לימודי פסיכולוגיה נחשבים לאחד ממסלולי התואר הראשון המבוקשים ביותר בקרב הסטודנטים בישראל. תואר B.A בפסיכולוגיה, שנמשך שלוש שנים, מקנה את הידע התיאורטי והמחקרי הנדרש בכדי לעסוק בפרקטיקה של הבנת נפש האדם והתנהגות האדם.

אילו מסלולי לימוד קיימים?

כאמור, מסלולי הלימוד המוצעים לסטודנטים ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, עשויים להשתנות ממוסד השכלה זה למשנהו, אולם באופן כללי, מסלולי ההתמחות המוצעים לסטודנט הם הבאים: פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה התנהגותית, נוירו פסיכולוגיה, פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה ארגונית ותעשייתית ופסיכולוגיה התנהגותית.

מעבר לכך, תוכלו לשלב את לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה עם החוגים הבאים: פסיכולוגיה וסוציולוגיה, מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים, מדעי החיים, תקשורת, מדעי המחשב, חינוך, ניהול וכלכלה.

מהו מבנה תוכנית לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה?

כאמור, לכל אוניברסיטה ומכללה תוכנית לימודים ייחודית לה, אולם באופן כללי, תוכנית לימודי התואר בפסיכולוגיה, בנויה מ ? 133 נקודות זכות המורכבות מקורסים כלליים, קורסים בפסיכולוגיה, קורסי חובה וקורסים במסלול ההתמחות.

אילו נושאים נלמדים במהלך התואר?

במסגרת לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, ילמדו הסטודנטים מגוון רחב של קורסים בנושאים שונים, כגון: סטטיסטיקה, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה ורפואה, פסיכולוגיה של בעלי חיים, פסיכולוגיה פיזיולוגית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, מדעי ההתנהגות, נוירופסיכיאטרייה, תפיסה חושית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכואנליזה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה והתפתחות בילדים, ניורופסיכולוגיה, מבוא לפסיכולוגיה, תורת האישיות, פסיכולוגיה רפואית, פסיכופתולוגיה, יישומי מחשב, שיטות ודרכי מחקר בפסיכולוגיה, פסיכולוגיה של יחסים בארגונים ובקבוצות, פסיכולוגיה ניסויית, פסיכולוגיה של צרכנים, פסיכולוגיה בילדים ועוד.

מה מקנה תוכנית הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה?

בוגרי החוג ללימודי תואר ראשון בסוציולוגיה, אשר סיימו את לימודיהם בהצלחה, יוכלו עם תום הלימודים להשתלב בשוק העבודה בתפקידי ניהול וייעוץ בחברות כוח אדם והשמה בתור פסיכולוגים תעסוקתיים, וכן במחלקות של משאבי אנוש בארגונים ציבוריים ופרטיים או כמטפלים או מדריכים לא מקצועיים במוסדות שיקומיים.

בוגרים החפצים לעסוק בתחום הפסיכולוגיה הקלינית, ולהקים קליניקה פרטית, יוכלו להמשיך ללימודי תואר שני במסלול ההתמחות בו הם חפצים לעסוק ולקבל הסמכה רשמית ורישום בפנקס הפסיכולוגים הרשמי של ישראל.

מהם תנאי הקבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה?

לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון, מתקיימים כיום באוניברסיטאות ובמכללות ברחבי הארץ, כאשר תנאי הקבלה הכלליים למסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה הם: תעודת בגרות מלאה בממוצע גבוה וציון פסיכומטרי של 570 נקודות ומעלה.

לסיכומו של עניין אם ברצונכם לסייע ולטפל באנשים ולהבין את מהות ההתנהגות האנושית ? לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה הם המסלול הנכון.